Kraanbouw

Hoogsterkte staal vormt de basis voor kraanbouw

Het verticaal transporteren van verschillende lasten is een wereld op zichzelf waar diverse kranenbouwers over de gehele wereld op inspelen. Hierbij is het bouwen van lichtere kranen die zwaarder kunnen hijsen een uitdaging.

Door jarenlange samenwerking met meerdere Nederlandse kranenbouwers heeft Joop van Zanten Staalservice zich in dit marktsegment ontwikkeld tot een belangrijke leverancier. Hierbij is de kennis over het bewerken van vooral hoogsterkte staal een belangrijke meerwaarde. In de kraanbouw wordt er veelvuldig van materiaal met een hogere treksterkte gebruik gemaakt. De bij dit materiaal behorende eigenschappen vereisen veelal een specifieke aanpak bij het verwerken ervan.

Omdat hoogsterkte staal een belangrijk deel van onze leveringen omvat behoort dit materiaal ook tot het deel wat op voorraad gehouden wordt. Naast dat de bewerkingen in huis gedaan worden zal dat een voordeel geven wanneer snelle leveringen gewenst zijn.


Bent u ook werkzaam in de kraanbouw of herkent u zich in deze branche? Dan is het een kleine stap om kennis te maken met de mogelijkheden van Joop van Zanten Staalservice. Of het nu gaat om puur snijden van staalplaat (groot, dik of lang) of laspakketten voorzien van de meest uitdagende bewerkingen: wij staan voor u klaar om uw (aan)vragen te beantwoorden. Bel 0318-531770 of stuur een e-mail.

Machines

snijden tot 40 mm dikte, 2 branders per machine

snijden tot 300 mm dikte, 6 branders per machine

frezen van laskanten, boren tappen en verjonging tot 12 meter lengte

diverse mogelijkheden

3.1 gecertificeerd materriaal, NeN-EN-9013