Joop van Zanten

Industry 4.0 reis van JVZ! 15

Industry 4.0 reis van JVZ! 15

Meten is weten. Maar wat ga je meten? Vandaag heeft LVD (Niels Brinckman) ons ondersteunt bij het bepalen van de meetparameters voor het zetwerk. CADMAN-Job meet een heleboel parameters van het zet proces. Maar welke gebruik je om het werkproces te meten (automatisch) en kun je dus gebruiken om het werk effectiever te maken. Vandaag is er een job studie gedaan waarbij alle handelingen en meetmomenten zijn doorlopen. Uit alle mogelijke parameters hebben we nu een keuze gemaakt en zullen we voorlopig gaan gebruiken om ons proces automatisch te monitoren. Als we over een tijdje voldoende meetgegevens hebben, dan kunnen we in samenwerking met de operator de effectiviteit beoordelen en zien waar we door gereedschappen of proces aanpassingen het werk nog beter en constanter kunnen maken.

Kommentar verfassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

DE