Afgeronde hoek (R-aanbrengen)

Een juiste 'R' betekent een juiste hechting

Voor het op de juiste manier hechten van de verflaag is het van belang om geen scherpe zijdes te hebben.

Voor het aanbrengen van een verflaag op het staal is het gewenst om de (snij) zijdes van de producten te voorzien van een afgeronde hoek. Hierbij is het belangrijk vooraf aan te geven welke voorwaarden daaraan zijn verbonden. Standaard worden de snijproducten afgebraamd (ontdoen van restmateriaal als gevolg van het snijden) maar tevens kunnen de producten worden ‘afgerond met slijpschijf (flex).

Indien er een ‘R’ aangebracht moet worden maakt Joop van Zanten Staalservice gebruik van de handfrees voorzien van verschillende freeskoppen. Hiermee kunnen afgeronde hoeken worden aangebracht van R=1, R=2, R=3 en R=4.


Verwerkt u staal(snij)werk waarbij afgeronde hoeken gewenst zijn? Of is er behoefte aan andere diensten? Dan is het een kleine stap om kennis te maken met de mogelijkheden van Joop van Zanten Staalservice. Of het nu gaat om puur snijden van staalplaat (groot, dik of lang) of laspakketten voorzien van de meest uitdagende bewerkingen: wij staan voor u klaar om uw (aan)vragen te beantwoorden. Bel 0318-531770 of stuur een email.

Machines

Het aanbrengen van deze bewerking gebeurt met de Gerima handfrees voorzien van de juiste beitels voor de juiste ronding.

NEN-EN-1090 exc 4