Plaatrichten

Plaatrichten kan u geld besparen

Voor u als verwerker van stalen producten kan het van belang zijn dat de gesneden producten een bepaalde vlakheid hebben. Binnen Joop van Zanten Staalservice hebben wij de mogelijkheid om producten met een portaalpers te richten.

Wanneer de fabriekstolerantie op de vlakheid van de platen niet toereikend is voor verdere verwerking kan het richten van de platen een uitkomst zijn. Een vlak product geeft immers voordelen in de verdere verwerking.

Met deze extra bewerking worden de producten op een gevlakte tafel met een rij beoordeeld op de vlakheid. De medewerker markeert de plaats waar de onvolkomenheid zit en positioneert de portaal met hydraulische cilinder boven de gemarkeerde positie. Hierna bepaald de dikte, kromheid en materiaalsoort de hoeveelheid kracht die de vakman uit moet oefenen op het product om het binnen de overeengekomen tolerantie (1, 2 of 3 mm) te krijgen.  Deze controles en bewerking wordt net zo lang herhaalt tot het product de gewenste vlakheid heeft.
 


 
Verwerkt u staal(snij)werk waar een vlak product gewenst is? Of is er behoefte aan andere diensten? Dan is het een kleine stap om kennis te maken met de mogelijkheden van Joop van Zanten Staalservice. Of het nu gaat om puur snijden van staalplaat (groot, dik of lang) of laspakketten voorzien van de meest uitdagende bewerkingen: wij staan voor u klaar om uw (aan)vragen te beantwoorden. Bel 0318-531770 of stuur een e-mail.

Machines

Voor het plaatrichten van gesneden producten hebben we een 400 tons portaalpers. Deze krachtige machine heeft een tafelafmeting van 4 x 2½ meter.

Met deze pers kunnen we platen en producten richten tot een dikte van 120 mm met een nauwkeurigheid van maximaal 1mm.

vlakheid producten 1mm, 2mm of 3mm