Plasmasnijden

Bij plasmasnijden worden hoge snelheden gehaald

Bij plasmasnijden wordt door een combinatie van zuurstof, stikstof en perslucht een vlam gerealiseerd die door het staal snijdt. Door optimale snijsnelheden en afstelling van de vlam bereikt Joop van Zanten Staalservice een haaks en glad snijvlak van het product.

De kwaliteit van het plasma gesneden product wordt door onze klanten nog wel eens vergeleken met met ‘laser’kwaliteit.
Enkele machines zijn voorzien van de nieuwste XD technologie waarbij het mogelijk is behalve haaks en glad, tevens mooie ronde gaten te snijden gelijk aan de dikte van de plaat. Veelal is voorsteken niet meer nodig.
Door dit snijproces is de warmte-inbreng zeer gering. Dit resulteert in strakkere en maatvaste producten met minimale toleranties.

Verwerkt u staal(snij)werk waarbij plasmasnijden gewenst is? Of is er behoefte aan andere diensten? Dan is het een kleine stap om kennis te maken met de mogelijkheden van Joop van Zanten Staalservice. Of het nu gaat om puur snijden van staalplaat (groot, dik of lang) of laspakketten voorzien van de meest uitdagende bewerkingen: wij staan voor u klaar om uw (aan)vragen te beantwoorden. Bel 0318-531770 of stuur een email.

Machines

wordt ingezet op plaatmateriaal tot ca. 15mm dikte.

wordt ingezet voor plaatmateriaal tot een dikte van 40mm. Op deze machines kan tevens worden gemarkeerd met inkt of argon.

plasma snijden ISO 9013-442:2017