Joop van Zanten

Digitale samenwerking

Efficiënt samenwerken in de keten gaat niet zonder digitale hulpmiddelen. Wij hebben onze werkprocessen en systemen zo aangepast dat wij naadloos digitaal kunnen koppelen aan systemen bij u als klant of leverancier.

Het is in principe mogelijk om uw ontwerpers direct te koppelen met onze productie machines en zodoende de maakbaarheid van uw ontwerpen te toetsen en te optimaliseren. Al onze bewerking kennis van materiaal en mogelijkheden van de bewerking machines zijn beschikbaar.

Vervolgens kan de planning, logistiek of inkoop afdeling van uw organisatie de materiaalbehoefte en planning direct koppelen aan onze productieplanning en logistieke systemen. Dat kan door middel van een mail maar ook een volledige EDI koppeling kan gecreëerd worden. Zo proberen wij lead tijden, communicatie en wachttijden te minimaliseren en menselijke fouten te voorkomen.

In principe is zelfs een Just in time levering mogelijk. Van alle producten hebben wij een volledige materiaal tracebility met grondstof fabricaten beschikbaar. Ook deze informatie kan volledig geautomatiseerd geleverd worden waarmee uw tracebility en kwaliteit management proces optimaal inzetbaar is.

Met veel relaties werken wij op basis van een productie afname forecast. De bij de klant verwachte productie en materiaal behoefte kan op onderdeel niveau bij ons gereserveerd worden. Daarmee is uw levering gezekerd.

Wij vertalen de forecast van onze klanten direct naar materiaal behoefte bij de grondstof producenten. Zodoende weten onze leveranciers exact wanneer wij welke materiaal behoefte hebben en kunnen zij hun productie en voorraad optimaliseren. Dit gehele proces kan geautomatiseerd worden. Zo krijgen wij samen met klanten en leveranciers een zo optimaal mogelijke keten management mogelijkheid waar we kosten kunnen minimaliseren en vooral ook materiaal en gereedschap behoefte kunnen managen om de risico’s voor de keten te minimaliseren.

Voor onze klanten gebruiken wij een volledig “Product Maak Informatie” (PMI) model. Het CAD (computer aided design) en CAM (computer aided manufacturing) proces zijn niet alleen gekoppeld maar dus ook uitgebreid met veel meer informatie en koppelingen dan standaard gebruikt wordt. Zo proberen wij onze bijdrage te leveren aan het “3D Model Based Definition” (3D MBD) proces van onze klanten.

Repeteerbaarheid, voorspelbaarheid, materiaal- en kostenbesparingen worden zo managebaar en dragen bij aan een succesvolle keten.

Ook ons kwaliteit management systeem is volledig gedigitaliseerd. Storingen, foutmeldingen en klachten kunnen bij ons intern maar ook bij klanten direct in ons gedigitaliseerde kwaliteit management systeem (Manual Master) gemeld worden. Met de melding start direct een 8D kwaliteit management proces waarbij de melder direct betrokken wordt in het analyse proces en terugkoppeling krijgt over de wijze waarop de melding structureel opgelost is.

Wij bieden een transparant  verbeter proces aan onze relaties omdat wij er van overtuigd zijn dat dit cruciaal is om een maximaal rendement voor de lange termijn te creëren.

FR