Joop van Zanten

Vacature: Werkvoorbereider Metaal

Werken, uitdaging, continu mogen leren, digitaliseren, automatiseren en vooral samenwerken zijn woorden die je bij JOOP terug zult vinden. Wil je ook bij ons team komen, dan nodigen wij je van harte uit.

 

Werken bij JOOP geeft je de mogelijkheid om jezelf te ontplooien en om te leren in de praktijk. Onze machines en bedrijfsprocessen proberen wij steeds te moderniseren. De combinatie van vakmanschap en automatisering zien wij als het recept voor een toekomstbestendige productie in Nederland. Wij werken met bijzondere staalsoorten. Onze specialiteit is hoogwaardige staal met bijzondere eigenschappen voor bijzondere producten. Wij leveren componenten aan een breed scala aan klanten. Door met de klant samen te werken, proberen wij de eindproducten van de klant nog beter, slimmer, sterker, lichter en soms goedkoper te maken.

Wij zijn op zoek naar:

Werkvoorbereider Metaal

Tekeningen van klanten worden door de werkvoorbereider omgezet naar productrecepturen. Dit proces kan volledig geautomatiseerd verlopen als de klant alles goed heeft aangegeven. Vaak zit daar het probleem en is het de kracht en kunst van onze werkvoorbereiders om de tekeningen van de klant doordacht te analyseren en hen op weg te helpen om het product op de meest slimme manier te maken.

Functie

Als je een uitdaging ziet in het slim engineeren en produceren van stalen onderdelen voor een grote variëteit aan toepassingen en klanten, dan hebben wij een hele uitdagende functie. JOOP maakt complete onderdelen en samenstellingen voor een groot aantal vooruitstrevende klanten in een grote variëteit van marktsegmenten. Onze specialiteit is het verwerken van Hoogsterkte staal. Als werkvoorbereider vertaal je in overleg met de engineering van onze klanten, door de klant geïnitieerde ontwerpen naar maakbare producten. Wij doen vrijwel alle bewerkingen in huis en beschikken over een zeer modern, CAD gestuurd, productieproces. De klanten van JOOP leveren STEP files die door de werkvoorbereider worden omgezet naar CAM productie recepturen voor al onze bewerkingen. Wij beschikken over laser, plasma en autogeen bewerking station die volledig CAD worden aangestuurd. Daarnaast hebben wij freesmachines, kantbanken welke ook een volledige CAD aansturing hebben. Naast het uitwerken van de ontwerpen van onze klanten, bezoek je dezelfde klanten ook regelmatig om verdere productie en proces verbeteringen door te spreken zodat wij en onze klanten steeds slimmer, beter en effectiever onze processen op elkaar kunnen aansluiten.

Gewenste kennis en ervaring

Bij voorkeur heb je affiniteit met CAD/CAM werkprocessen en vindt je het uitdagend om steeds slimmer de beschikbare software (HiCAD) te gebruiken en samen met onze IT afdeling de ontwerp, aansturing en productie processen te automatiseren. Je hebt een goed technisch inzicht en je weet dit te vertalen in een slim en doordacht productieproces met een hoge nauwkeurigheid. Je bent in staat om in een team te werken met je verkoop en productie collega’s en met de engineering en productie van onze klanten. Je vak interesse uitbouwen en je kennis vergroten zowel met collega’s intern en via opleidingen en cursussen bij onze productie machine leveranciers en software leveranciers vindt je een uitdaging. Werkervaring in metaal en engineering heeft een voorkeur maar is geen noodzaak. Je beschikt over minimaal een MBO opleiding op techniek niveau en je hebt interesse of ervaring met CAD/CAM programma’s. 

Wat bieden wij

JOOP is een dynamische onderneming. Vanuit een traditioneel productiebedrijf hebben wij ons de laatste vier jaar omgevormd naar een modern en vooruitstrevend bedrijf. Hierdoor zijn wij binnen onze sector één van de technologische koplopers in de markt geworden. Dat proces willen wij voortzetten en verder uitbouwen. Alle collega’s krijgen de kans op hun kennis uit te breiden middels persoonlijke opleidingstrajecten, zowel intern als extern. Een trainings- en opleidingstraject van minimaal één jaar is onderdeel van de functie. Dit traject wordt door ons volledig vergoed en vindt tijdens werktijd plaats.


Ben jij geïnteresseerd?
Solliciteer dan vandaag nog! Mail jouw motivatie en C.V. aan de heer R. Dekker en wellicht maken we binnenkort kennis!

NL